Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Human Rights  »  Konvoj Libertas plovi prema hrvatsko-slovenskoj granici 7. studenog 2009.
 »  Home  »  Politics  »  Konvoj Libertas plovi prema hrvatsko-slovenskoj granici 7. studenog 2009.
 »  Home  »  Opinions  »  Konvoj Libertas plovi prema hrvatsko-slovenskoj granici 7. studenog 2009.
 »  Home  »  Media Watch  »  Konvoj Libertas plovi prema hrvatsko-slovenskoj granici 7. studenog 2009.
 »  Home  »  Events  »  Konvoj Libertas plovi prema hrvatsko-slovenskoj granici 7. studenog 2009.
Konvoj Libertas plovi prema hrvatsko-slovenskoj granici 7. studenog 2009.
By Branka Šeparović | Published  11/3/2009 | Human Rights , Politics , Opinions , Media Watch , Events | Unrated
Ugroženi hrvatski nacionalni interesi


Konvoj Libertas 1991 na putu prema okruženom Dubrovniku.
Convoy Libertas 1991 sailing towards surrounded Dubrovnik.

 
Konvoj Libertas od Umaga do Dragonje 7. studenog 2009.

Poštovani gospodine predsjedniče Sabora, uvaženi zastupnici i zastupnice!

Moramo vam se obratiti jer se bojim da ste na putu zbog politikantskih razloga, nesagledavanja opasnosti situacije donijeti odluku koja bi mogla imati loše dalekosežne posljedice za našu Domovinu. Pišemo Vam, obični ljudi kako smo definitivno odlučili da ova generacija Hrvata neće niti neće ponoviti nacionalnu izdaju predaje, prodaje, ustupanja - gubitka teritorija. "Konvoj Libertas" zaplovit će četvrti put, sada od juga prema sjeveru. Polazi se u 10 sati ujutro u subotu 7. ovog mjeseca iz Umaga, a cilj je staviti Hrvatsku zastavu na polovicu korita rijeke Dragonje, gdje je naša međunarodno priznata granica. Ne ćemo stati niti prijetnjama, niti policiji, niti vojsci - mi smo zanat ispekli na Dubrovniku. Prigoda je da vas izvijestimo kako smo pripremili dva dokumenta.

Prvi, ide na adresu Glavnom tajniku UN-a koga upozoravamo da dvije suverene države: Hrvatska i Slovenija, već gotovo 20 godina opasno krše same temelje međunarodnog prava. Slovenija - posezanjem za tuđim teritorijem, a Hrvatska - propuštanjem obrane od takve agresije. Budući da je UN-a jedina organizacija čovječanstva koja priznaje države, čuva njihov suverenitet i štiti neprimjenjivost granica - upozoravamo na opasan presedan koji bi mogao otvoriti probleme u cijelom svijetu. Isto tako Slovenija - odbijanjem, a Hrvatska prihvaćanjem odbijanja rješavanja spora pred Međunarodnim sudom pravde drsko omalovažavaju temelj međunarodnog prava da se sporovi rješavaju međunarodnim putem.

Drugi dokument upućen je predsjedavatelju Europske unije kojim ga upozoravamo da europska unija nema nikakve ingerencije u rješavanju sukoba takve vrste, osim možda dobronamjernog posredništva kako se u ovom slučaju radi da problem Unije za neposlušnom članicom koja nije u pravu, pokušava riješiti pritiskom na Hrvatsku, koja jest u pravu da od tog prava odustane onda molimo da se razmisli o situaciji da će i taj problem biti prikazan Ujedinjenim narodima. U istom kontekstu upozoravamo na dokument i odluku kojom EU prejudicira Slovensku agresiju na Hrvatski teritorij time što je iz jednoga od mnogobrojnih fondova izdvojila novac i dala ga Sloveniji da čuva stanište ptica selica na području Solane koja pripada Hrvatskoj. Podsjećamo da u svakom slučaju, pa i u ovome nepoznavanju situacije neopravdava krivnju i grešku.

S poštovanjem i u nadi da se vidimo svi zajedno u Umagu i odemo konačno osloboditi ono što je naše.

S poštovanjem.

Branka Šeparović
voditeljica konvoja Libertas

Zagreb, 2.11.2009.Tko se želi priključiti, ili tko ima brodić, neka se javi prof.dr. Zvonimiru Šeparoviću na e-mail zvonimir.separovic@zg.t-com.hr . U zaglavlje e-maila upisati Konvoj Libertas.Poštovani,

Ovih dana ribari iz Umaga predvođeni gospodinom Daniele Kolecom odlučili su u subotu 7.11.2009 krenuti svojim brodovima iz Umaga do ušća rijeke Dragonje gdje će postaviti hrvatsku zastavu.

Pozivamo sve vas da na e-mail adresu dkolec@inet.hr uputite svoje izraze solidarnosti i poštovanja kako gospodinu Kolecu tako i svim ribarima koji sudjeluju u ovoj prevažnoj akciji.

Vladimir Bogdanić

Gradjani protestiraju gladju. Kamenita Vrata, Zagreb. Podrzite ih.

Formated for CROWN by prof.dr. Darko Žubrinić
Distributed by www.Croatia.org . This message is intended for Croatian Associations/Institutions and their Friends in Croatia and in the World. The opinions/articles expressed on this list do not reflect personal opinions of the moderator. If the reader of this message is not the intended recipient, please delete or destroy all copies of this communication and please, let us know!


How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Related Articles
Related Links
Comments
  • Comment #1 (Posted by Slavko)

    My feeling is that not a grain of sand on Croatian soil should be given up to any people on this earth other than to the people of Croatia. Croatia Forever.
     
Submit Comment


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach & Miro Gavran hosted by Branimir Bilic on Croatian TV 2010
No popular articles found.