Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Culture And Arts  »  A Matter of Taste wins award at Heart of England International Film Festival
 »  Home  »  Awards  »  A Matter of Taste wins award at Heart of England International Film Festival
A Matter of Taste wins award at Heart of England International Film Festival
By Marina Varenina | Published  07/6/2009 | Culture And Arts , Awards | Unrated
Značajan uspjeh hrvatskog filma!Prvi igrani film redatelja Coste Ipse "Stvar ukusa" pobjednik Heart of England International Film Festivala u Tamworthu, u kategoriji kratkog igranog filma, s nominacijom (uz 5 američkih dugometražnih filmova!!!) za Grand Prix festivala

Značajan uspjeh hrvatskog filma!

Nadahnut scenarij potpisuje Mirela Krneta, sjajni direktor fotografije je Boris Krstinić, a za izvrstan casting glumaca odgovorni su Zvonko Novosel i Zvonko Zečević. U glumačkoj ulozi, ali i kao izvrstan acting couch, u filmu surađuje i Vesna Tominac-Matačić. Pun doprinos uspjehu filma dali su i svi ostali članovi ekipe.

Film je snimljen koncem 2007. godine u produkciji kuće Third Vision.

Na festivalskoj projekciji hrvatski film je, uz veliko odobravanje publike i stručne kritike, oduševio izvrsnom nepretencioznom crnohumornom pričom, suptilnom režijom te sjajnom glumačkom izvedbom svih protagonista. To se ponajprije odnosi na briljantnu scenu na krovu između nositelja glavnih uloga Zvonka Novosela i Zvonka Zečevića kao i na sjajnu "susjedu" Biserke Fatur.

Pored nagrade za najbolji kratkometražni film, "Stvar ukusa" nominiran je i za najbolji prvi film te najbolji film festivala. Na Heart of England međunarodnom filmskom festivalu (8.-13. lipnja) predstavljeni su filmovi iz 31 zemlje, a u konkurenciji za 24 nagrade nominirano je 150 od 6000 prijavljenih filmova. “Stvar ukusa“ jedini je film iz regije prikazan na festivalu.

Autori filma Costa Ipsa i Mirela Krneta već su od samih početaka svoj uzor pronalazili u britanskoj filmskoj produkciji pa im ova nagrada iz "srca Engleske" predstavlja istinsko priznanje za filmsko stvaralaštvo.

Američki redatelj Andrew Silver koji je svoj film "Radio Cape Code" predstavio na festivalu izvan konkurencije rekao je: "Stvar ukusa" prekrasan je film sa sjajnim smislom za humor. Vjerujem da ćemo ga uskoro predstaviti i američkoj publici u Coolidge Corner Theater u Bostonu“.

Third Vision kao sljedeći filmski projekt priprema kriminalističku komediju "Plan B",  dugometražni film koji će prema njihovim riječima biti “sat i pol smijeha i akcije“. U produkciju “Plana B“ uključio se i Michael Perković iz New Yorka, producent jednog od najskupljih filmova u regiji “Čarlston za Ognjenku“.

Formatted for CROWN by   Marko Puljić
Distributed by
www.Croatia.org This message is intended for Croatian Associations / Institutions and their Friends in Croatia and in the World. The opinions / articles expressed on this list do not reflect personal opinions of the moderator. If the reader of this message is not the intended recipient, please delete or destroy all copies of this communication and please, let us know! Or simply...enjoy and spread the word and good vibrations.

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach & Miro Gavran hosted by Branimir Bilic on Croatian TV 2010
No popular articles found.