CROWN - Croatian World Network - http://www.croatia.org/crown
X Sports is coming to Croatia this summer
http://www.croatia.org/crown/articles/9822/1/X-Sports-is-coming-to-Croatia-this-summer.html
By Marko Puljić
Published on 06/29/2009
 
Tom Novak (left) is proprietor of New York based X Sports, an agency that represents athletes. X Sports will be coming to Croatia this summer to explore possibilities of improving stadium infrastructure with professional sports teams and sports organizations.  

Američka agencija X Sports dolazi ovog ljeta u Hrvatsku

BUDUĆNOST U VELIKIM NATJECANJIMA
Američka agencija X Sports dolazi ovog ljeta u Hrvatsku

Hrvatska može značajno iskoristiti svoj položaj u Europi u privlačenju događaja kao što su utakmice EURO i UEFA natjecanja, smatra njujorška agencija X Sports, čiji predstavnici tim povodom dolaze ovog ljeta u Hrvatsku
 
 Sir Harry Redknapp (Tottenham DT) i Tom Novak (X Sports)

Američka sportska agencija X Sports iz New Yorka, specijalizirana za zastupanje nogometaša, najavila je kako ovog ljeta dolazi u Hrvatsku ispitati mogućnosti suradnje sa sportskim organizacijama, nogometnim klubovima i vladinim dužnosnicima, s kojima će razgovarati o unaprijeđenju mogućnosti novih stadiona i arena u Hrvatskoj.

"Hrvatska je ušla u novo razdoblje tranzicije i može značajno iskoristiti svoj položaj u Europi i buduće članstvo u Europskoj Uniji. Potreba za novim poslovnim praksama i strateškom partnerstvu s investitorima, sponzorima, arhitektima i građevinarima bit će čimbenik u budućim nastojanjima Hrvatske i uspjehu u privlačenju događaja kao što su utakmice EURO i UEFA natjecanja", izjavio je predsjednik agencije X Sports Tom Novak (Tomislav Novakovic), rođeni Njujorčanin porijekom iz okolice Zadra. U portfelju njegove agencije s licencom FIFA-e, osim brojnih južnoameričkih nogometaša, nalazi se i desetak još malenih ali perspektivnih nogometaša iz Hrvatske.

"Hrvatska ima vrlo bogatu sportsku povijest i potrebu za novom infrastrukturom kako bi ostvarila svoje ciljeve i ambicije u budućnosti. Mi smo entuzijastični i uzbuđeni zbog te budućnosti, te želimo razmotriti sve mogućnosti s ljudima koji imaju slične poglede s tim u vezi", naglasio je Jimi Antoine, direktor X Sportsa.

Izvor: http://www.monitor.hr/clanci/americka-agencija-x-sports-dolazi-ovog-ljeta-u-hrvatsku/22324/Posedarac u misiji X Sportsa

U X-sportsu nisu izravno odgovorili hoće li predmet njihovog zanimanja biti ulaganje u stadion Višnjik po pricipu javnog-privatnog partnerstva

Američka sportska agencija X Sports iz New Yorka, specijalizirana za zastupanje nogometaša, najavila je kako ovog ljeta dolazi u Hrvatsku ispitati mogućnosti suradnje sa sportskim organizacijama, nogometnim klubovima i vladinim dužnosnicima, s kojima će razgovarati o unaprijeđenju mogućnosti novih stadiona i arena u Hrvatskoj.

"Hrvatska je ušla u novo razdoblje tranzicije i može značajno iskoristiti svoj položaj u Europi i buduće članstvo u Europskoj Uniji. Potreba za novim poslovnim praksama i strateškom partnerstvu s investitorima, sponzorima, arhitektima i građevinarima bit će čimbenik u budućim nastojanjima Hrvatske i uspjehu u privlačenju događaja kao što su utakmice EURO i UEFA natjecanja", izjavio je predsjednik agencije X Sports Tom Novak (Tomislav Novakovic), rođeni Njujorčanin porijekom iz Posedarja.

Novak je diplomirao poslovnu administraciju na Fordham University u New Yorku, a magistrirao Fine Arts na prestižnom sveučilištu Columbia. Nogometni talent nasljedio je od svog oca, nekadašnjeg igrača NK Zadar. Tijekom igračke karijere bio je reprezentativac New Yorka na Empire State Gamesu. Od 2003. licenciran je od FIFA-e kao ovlašteni nogometni agent-menager.

X-sports ima ured i u Buenos Airesu, a u portfelju njegove agencije s licencom FIFA-e, osim brojnih južnoameričkih nogometaša, nalazi se i desetak još malenih ali perspektivnih nogometaša iz Hrvatske.

Tom Novak dodaje kako Hrvatska ima vrlo bogatu sportsku povijest i potrebu za novom infrastrukturom kako bi ostvarila svoje ciljeve i ambicije u budućnosti, a u X-sportsu žele razmotriti sve mogućnosti s ljudima koji imaju slične poglede s tim u vezi.

U X-sportsu nisu izravno odgovorili hoće li predmet njihovog zanimanja biti ulaganje u stadion Višnjik po pricipu javnog-privatnog partnerstva, ali su nam potvrdili da je šira svjetska nogometna javnost upoznata s potrebom rekonstrukcije stadiona na Višnjiku.

Izvor: http://www.zadarskilist.hr/clanci/23062009/posedarac-u-misiji-x-sportsa

Formatted for CROWN by   Marko Puljić
Distributed by
www.Croatia.org This message is intended for Croatian Associations / Institutions and their Friends in Croatia and in the World. The opinions / articles expressed on this list do not reflect personal opinions of the moderator. If the reader of this message is not the intended recipient, please delete or destroy all copies of this communication and please, let us know! Or simply...enjoy and spread the word and good vibrations.