CROWN - Croatian World Network - http://www.croatia.org/crown
Mime Cuvalo Croatian expert for Google/U-Tube and benefactor
http://www.croatia.org/crown/articles/9808/1/Mime-Cuvalo-Croatian-expert-for-GoogleU-Tube-and-benefactor.html
By Prof.Dr. Darko Zubrinic
Published on 06/10/2009
 
Mime Čuvalo is not only successful Croatian computer science expert in the USA, employed at prestigeous Google/U-Tube in California, but also an active member of the Franciscan community. In the course of last 3 years this young man donated nearly $35,000 for his Croatian homeland, mostly for the needs of children. On the photo Mime with a Bosnian child that he adopted.

Croatian community in Chicago and in the USA proud of Mime Čuvalo



 
Mime Čuvalo is not only successful Croatian computer science expert in the USA, employed at prestigeous Google and U-Tube in California, but also an active member of the Franciscan community. In the course of the last 3 years this young man donated nearly $35,000 for his Croatian homeland, mostly for the needs of children. On the photo Mime with a Bosnian child that he adopted.



Primjera radi

Hrvatska zajednica u Chicagu i u Americi je ponosna na lijepe uspjehe naših mladih u raznim zvanjima. Mladi, inteligentni i radišni, uz roditeljsku pomoć i podršku, mnogi su postigli visoke diplome i/ili položaje u svojim profesijama. Takodjer je lijepo vidjeti da mnogi od njih ne zaboravljaju zajednice u kojima su rasli ni domovinu iz koje im dolaze roditelji i djedovi. Jedan od takvih uspješnih mladih Hrvata je i Mime Čuvalo, koji je rastao u okviru župe Sv. Jeronima, a danas radi za  Google / U-Tube u San Bruno, California.

On je ne samo uspješan u svom zvanju, nego je bogat ljubavlju za bližnjega, za one u potrebi. On ne želi da se o tome govori i piše, ali primjera radi ipak ćemo navesti da je Mime preko ove naše franjevačke zajednice u zadnje tri godine darovao blizu $35,000 za potrebne u domovini, ponajviše za djecu u potrebi. To je lijep dar od ovako mlada čovjeka i jos ljepši primjer našim mladim profesionalcima da se darežljivost ne stiče diplomom, nego je sjeme koje nam je Bog stavio u srce, a mi ga trebamo uzgojiti u plodnu stabljiku. Darežljivost onima u potrebi obogaćuje najviše onog tko daje!

Source:

www.stjeromecroatian.org