CROWN - Croatian World Network - http://www.croatia.org/crown
2 Silver medals for Croatia at the World University Games
http://www.croatia.org/crown/articles/9211/1/2-Silver-medals-for-Croatia-at-the-World-University-Games.html
By Nenad N. Bach
Published on 08/13/2007
 
Josipa Kusanic (right), and Danijela Grgic won silver in Taekwondo and the 400 meter race respectively at the 24th World University Games in Bangkok, Thailand.  

Srebrene medalje na Univerzijadu
UNIVERZIJADA: KUSANIĆ I GRGIĆ SREBRNE

 
Josipa Kusanić
Hrvatska taekwondoašica Josipa Kusanić osvojila je prvo odličje za Hrvatsku na 28. Ljetnoj Univerzijadi, koja se održava u tajlandskom Bangkoku.

Nakon što je u prva dva kola slavila protiv Amerikanke Christine Johnson (2:1) i Grkinje Kaliopi Pappaionau (3:2), Kusanić je u kategoriji do 63 kilograma u četvrtfinalu s uvjerljivih 7:0 pobijedila Iranku Samareh Rezai i tako osigurala najmanje brončanu medalju.

No, Kusanić nije na tome stala. U dvoboju za ulazak u finale taekwondoašica iz Karlovca je s 3:2 pobijedila Nizozemku Joyce van Baaren. U dvoboju za najsjajnije odličje Kusanić je s 1:-1 izgubila od Tajvanke Li-Wen Su.

Karlovčanka Kusanić jedna je od naših najboljih taekwondoašica, a prije dvije godine osvojila je brončano odličje na Europskome prvenstvu u letonskoj Rigi.

Matija Šantić zapeo je već na prvoj zapreci kategorije do 67 kilograma izgubivši od Bjelorusa Serheja Sarčuka s 3:2.

Danijela Grgić srebrna na 400 metara

Svjetska juniorska prvakinja na 400 metara Danijela Grgić osvojila je srebrnu medalju u utrci na 400 m, istrčavši u finalu vrijeme od 51.88 sekundi. Zlato je s vremenom 51.62 osvojila Kazahstanka Olga Tereškova, dok je broncu sa 51.89 osvojila Ruskinja Ksenia Zadorina.

Atletičarka Golub bez finala na 100 m

Atletičarka Maja Golub nije se uspjela plasirati u finale na 100 metara, jer je u svojoj polufinalnoj skupini bila šesta, a ukupno 11. s rezultatom od 11,93 sekunde. Taj je rezultat za 39 stotinki slabiji od njezina osobnoga rekorda.

U finalu bacanja diska Martin Marić osvojio je osmo mjesto s hicem od 56,32 metra. Martin Marić je hicem od 56,32 metara zauzeo osmo mjesto u finalu bacanja diska.

Anita Banović plasirala se u polufinale utrke na 800 metara trčavši u kvalifikacijama 2:09.64. Marijo Baković se skokom od 7.70 metara plasirao u finale skoka udalj, dok Ivanu Pucelju 7.60 metara nije bilo dovoljno za isti doseg.

Gimnastičarka Tina Erceg zauzela je devetu poziciju u višeboju sa 54.200 bodova. Zlato je osvojila Kineskinja Zhuoru Zhou sa 60.200, srebro Ukrajinka Olga Ščerbatih sa 58.350, a broncu Kineskinja Ye Fan sa 58.150.

Plivač Saša Imprić plasirao se u finale na 200 metara mješovito, u polufinalu je sa 2:03.30 minuta isplivao sedmi rezultat.

Kovacs 12. u zračnoj pušci

U kvalifikacijama streljaštva u disciplini zračna puška na deset metara Sanja Kovacs je zauzela ukupno 12. mjesto s pogođena 394 kruga, a do plasmana u finale i osam najboljih nedostajao joj je samo jedan krug.

Uspješan nastup Abramović i Cerovića

Tenisačica Ivana Abramović lako je ušla u treće kolo pobijedivši Ishanu Senevirane iz Šri Lanke sa 6:0 i 6:1, a u treće kolo plasirao se i Ivan Cerović, koji je također sa 6:0 i 6:1 bio bolji od Kazahstanca Arona Bublikaja.

HRTweb sport (vh)

Source: http://sport.hrt.hr/htvsport/Opsirno.asp?dan=/2007/08/11/002.xml

Formatted for CROWN by   Marko Puljić
Distributed by
www.Croatia.org This message is intended for Croatian Associations / Institutions and their Friends in Croatia and in the World. The opinions / articles expressed on this list do not reflect personal opinions of the moderator. If the reader of this message is not the intended recipient, please delete or destroy all copies of this communication and please, let us know! Or simply...enjoy and spread the word and good vibrations.