CROWN - Croatian World Network - http://www.croatia.org/crown
Martin Sinkovic wins bronze in Beijing
http://www.croatia.org/crown/articles/9210/1/Martin-Sinkovic-wins-bronze-in-Beijing.html
By Marko Puljić
Published on 08/13/2007
 
 Martin Sinkovic (left) won a bronze medal at the World Rowing Junior Championships in Beijing, China.

Sinković osvojio brončanu medalju
VESLANJE, JUNIORSKI SP: SINKOVIĆ OSVOJIO BRONČANU MEDALJU

11.08.2007

 
 Martin Sinković
U Pekingu je održano Svjetsko juniorsko prvenstvo u veslanju na kojem smo imali pet posada te smo osvojili jednu medalju.

Jedinu medalju za hrvatsko veslanje osvojio je samac Martin Sinković i to brončanu. Sinković je najprije bio prvi u svojoj kvalifikacijskoj skupini, u četvrtfinalu je bio drugi, kao i u polufinalu, a u finalu je osvojio treće mjesto s vremenom 7:11,29 minuta.

Mladi hrvatski veslač malo je lošije startao te je nakon prvih 500 metara bio peti. Tada je pojačao ritam i u sljedećih 1.000 m probio se na treće mjesto, koje je zadržao do kraja utrle, zaostavši za pobjednikom Bugarom Aleksandrom Aleksandrovim 6,52 sekunde.

Još tri B finala

Vrlo dobre rezultate ostvarili su i samica Marcela Milošević, Vjekoslav Kolobarić i Antonio Dujmović u dvojcu na pariće te Petar Majić, Stjepan Matić, Ivan Rom i Ivan Đurđević u četvercu bez kormilara, a razočarale su Adriana Trzin i Kristina Valentić u dvojcu na pariće.

Kolobarić i Dujmović osvojili su treće mjesto u B finalu, a četvrta mjesta u B finalima izborili su Milošević i četverac bez kormilara. Ženski dvojac na pariće osvojio je tek šesto mjesto u D finalu.

HRTweb sport (vh)

Izvor: http://sport.hrt.hr/htvsport/Opsirno.asp?dan=/2007/08/11/004.xml

Formatted for CROWN by   Marko Puljić
Distributed by
www.Croatia.org This message is intended for Croatian Associations / Institutions and their Friends in Croatia and in the World. The opinions / articles expressed on this list do not reflect personal opinions of the moderator. If the reader of this message is not the intended recipient, please delete or destroy all copies of this communication and please, let us know! Or simply...enjoy and spread the word and good vibrations.