CROWN - Croatian World Network - http://www.croatia.org/crown
Inventory of Heritage Organisations in Europe (IHOE) - Croatia
http://www.croatia.org/crown/articles/9177/1/Inventory-of-Heritage-Organisations-in-Europe-IHOE---Croatia.html
By Vesna Kukavica
Published on 08/2/2007
 
IHOE projekt daje pregled europskih nevladinih organizacija (NGO sektor) koje se bave baštinom u najširem smislu. Organizacije s područja baštine pozivaju se da se registriraju na portal osmišljen kao on line baza podataka koja će se objaviti u studenom 2007.  

Pregled europskih nevladinih organizacija (NGO sektor) - Hrvatska

IHOE projekt -

poziv udrugama s područja baštine


 

IHOE projekt daje pregled europskih nevladinih organizacija (NGO sektor) koje se bave baštinom u najširem smislu. Organizacije s područja baštine koje odgovaraju tim kriterijima pozivaju se da se registriraju na portal osmišljen kao on line baza podataka koja će se objaviti u studenom 2007.

Baza podataka bit će ključno sredstvo za daljnje akcije koje će se pokrenuti zajedno s drugim europskim organizacijama. Povezivanjem jednostavnih ključnih riječi korisnik će lako pronalaziti organizacije koje se bave baštinom širom Europe. Npr. upisivanjem 'religijske baštine' i 'Poljska', pojavit će se popis poljskih organizacija s tog polja.

Postoji veliki broj raznolikih organizacija s područja baštine. IHOE, Inventory of Heritage Organisations in Europe, proizvest će praktičan pregled koji bi trebao omogućiti kontakte, potaknuti razmjenu informacija i iskustava, omogućiti povezivanje organizacija sa sličnim interesima, traženje partnera... U kratko, svatko bi trebao znati točno tko što radi u Europi. Projekt bi trebao postati novo sredstvo za aktivno civilno društvo za brigu o europskoj baštini. Dodana vrijednost je jasna: povezivanje europskih građana kroz baštinu i identitet.


http://www.heritage-organisations.eu/

Kontakt:
Inventory of Heritage Organisations in Europe
Huis De Zalm, Zoutwerf 5
B-2800 Mechelen
Belgium
T: +32 (0)15 / 20 51 74
F: +32 (0)15 / 20 54 23
Email: inventory@heritage-organisations.eu
 


Formated for CROWN by prof.dr. Darko Žubrinić
Distributed by www.Croatia.org . This message is intended for Croatian Associations/Institutions and their Friends in Croatia and in the World. The opinions/articles expressed on this list do not reflect personal opinions of the moderator. If the reader of this message is not the intended recipient, please delete or destroy all copies of this communication and please, let us know!