CROWN - Croatian World Network - http://www.croatia.org/crown
Jednog je dana seljakov magarac pao u bunar
http://www.croatia.org/crown/articles/9141/1/Jednog-je-dana-seljakov-magarac-pao-u-bunar.html
By Sanja Mahać
Published on 07/12/2007
 


Kad uradis nesto lose, i pokusas sacuvati guzu, to se uvijek vrati i ugrize te.

Jednog je dana seljakov magarac pao u bunar. Zivotinja je satima sazaljivo plakala dok je seljak pokusao dokuciti sto da uradi. Napokon je odlucio, buduci da je zivotinja stara a bunar ionako treba prekriti, nije vrijedno truda spasavati magarca. Pozvao je sve susjede da mu dodu pomoci. Svi su zgrabili lopate te poceli nabacivati smece u bunar. Na pocetku je magarac shvatio sto se desava te poceo ocajnicki plakati. Tada se na opce cudenje primirio.
 
Nakon nekog vremena seljak je napokon pogledao u bunar. Bio je zapanjen onim sto je vidio. Sa svakom lopatom smeca koje je pogodilo njegova leda magarac je radio nesto zadivljujuce. Istresao bi leda i popeo se jednu skalinu vise. Kako su seljak i susjedi nastavili ubacivati
necistocu na zivotinju, on bi je otresao i popeo se.
 
Uskoro, svi su zadivljeno promatrali magarca koji je zakoracio preko ruba i sretno iskocio!
 
Zivot ce na tebe istresati smece, razne vrste prljavstine. Trik kako da izades iz bunara sastoji se u tome da to otreses i popnes se preko toga jednu skalinu vise. Svaka nasa nedaca je skalina. Mozemo izaci iz najdubljeg bunara jednostavno ne posustajuci. Nikad ne odustaj! Otresi to i uspni se jednu skalinu vise!
 
Zapamti pet jednostavnih pravila za srecu:

Oslobodi srce mrznje - Oprosti.
 
Oslobodi um briga - Vecina se nikad ne ostvari.
 
Zivi jednostavno i cijeni ono sto imas.
 
Daj vise.
 
Ocekuj manje.
 
 
SADA .........
 
Dosta je bilo zezancije... Magarac se kasnije vratio, i ugrizao seljaka koji ga je htio zakopati. Posjekotina od ugriza se inficirala i s vremenom je seljak umro u agoniji od trovanja. Zakopali su ga u bunaru.
 
POUKA DANASNJE LEKCIJE:
 
Kad uradis nesto lose, i pokusas sacuvati guzu, to se uvijek vrati i ugrize te.

Formatted for CROWN by   Marko Puljić
Distributed by
www.Croatia.org This message is intended for Croatian Associations / Institutions and their Friends in Croatia and in the World. The opinions / articles expressed on this list do not reflect personal opinions of the moderator. If the reader of this message is not the intended recipient, please delete or destroy all copies of this communication and please, let us know! Or simply...enjoy and spread the word and good vibrations.