Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Charity  »  (H) Myeloma Euronet
(H) Myeloma Euronet
By Nenad N. Bach | Published  06/14/2006 | Charity | Unrated
(H) Myeloma Euronet

Myeloma Euronet

 

 www.myeloma-euronet.org

Thu, 15.06.2006 10:02
Nizozemska - mielom - lijecenje - razlicitosti

OTS: Myeloma Euronet osposobljava pacijente i rasvjetljava razlicitosti u pristupu lijecenju i brizi za pacijente u Europi oboljele od mieloma
Amsterdam (ots) - Myeloma Euronet, rastuca europska mreza koja trenutno okuplja 15 grupa pacijenata oboljelih od mieloma iz 11 zemalja, prvi puta je na jednom mjestu okupila pacijente oboljele od te bolesti i njihove obitelji zbog upoznavanja s novim dostignucima u lijecenju mieloma i medjunarodne panel-diskusije o pristupu lijecenju i brizi prema oboljelima od mieloma u Europi. Ta ce se zbivanja odvijati 17. lipnja od 9 do 16 sati u hotelu NH Barbizon u Amsterdamu.
Myeloma Euronet nastoji na pravom mjestu objediniti sve sto su pacijenti rekli o postojecim razlikama u pristupu lijecenju i brizi za oboljele od mieloma na ovim prostorima. U Europi postoji oko 77.000 pacijenata i njihovih obitelji oboljelih od visestrukog mieloma, u blazem obliku i moze se lijeciti, ali jos uvijek neizljecivom obliku karcinoma kostane srzi. U svakom slucaju, mnogi pacijenti u Europi jos uvijek nijecu uporabu najsuvremenijih oblika lijecenja ove bolesti.
"Moramo podici stupanj znanja o visestrukom mielomu, educirati pacijente dajuci im pristupacne informacije o novostima u lijecenju te razmotriti problematiku postojecih razlika u lijecenju i brzi," izjavila je Anita Waldman, predsjednica udruge Deutsche Leukaemie- und Lymphom-Hilfe (Njemacka udruga za pomoc oboljelima od leukemija i limfoma) i clanica Upravnog odbora Myeloma Euroneta te Radne grupe oboljelih od karcinoma Europskog udruzenja za medicinsku onkologiju (ESMO).
"Svjesni smo da troskovi lijecenja nisu mali, no svaki pacijent zavrjedjuje najbolji moguci tretman za njezin ili njegov stadij bolesti. Nacionalne zdravstvene agencije moraju prihvatiti nacine lijecenja mieloma kako oni postaju dostupni, a trosak ne smije biti glavni faktor kada se odlucuje o nacinu lijecenja," nastavila je.
Vise informacija o ovom dogadjaju te najnoviju medjunarodnu anketu o preprekama u dijagnosticiranju mieloma, njegovu lijecenju i brizi za oboljele dostupni su na stranici www.myeloma-euronet.org  .
Daljnje informacije:
 

Robert Schaefer
Tel.: +49(0)1716204591
e-mail: info@myeloma-euronet.org

http://ots.hina.hr/cgi-bin/ots/disp.cgi?NID=T6150611
How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.