CROWN - Croatian World Network - http://www.croatia.org/crown
(H) Ivan Dikic dobitnik godisnje nagrade za biomedicinu Zaklade GlaxoSmithKline
http://www.croatia.org/crown/articles/8515/1/H-Ivan-Dikic-dobitnik-godisnje-nagrade-za-biomedicinu-Zaklade-GlaxoSmithKline.html
By Nenad N. Bach
Published on 07/11/2006
 

Ivan Diki dobitnik godisnje nagrade za biomedicinu Zaklade GlaxoSmithKline

 

11 srpnja 2006

Hrvatski lije nik i znanstvenik prof. Ivan Diki dobitnik je ovogodisnje nagrade Zaklade za bio


(H) Ivan Dikic dobitnik godisnje nagrade za biomedicinu Zaklade GlaxoSmithKline

Ivan Diki dobitnik godisnje nagrade za biomedicinu Zaklade GlaxoSmithKline

 

11 srpnja 2006

Hrvatski lije nik i znanstvenik prof. Ivan Diki dobitnik je ovogodisnje nagrade Zaklade za biomedicinu GlaxoSmithKline. Nagrada mu je uru ena na danasnjoj sve anoj ceremoniji u Umjetni koj Hali u Münchenu, Njema ka.

Odbor za nagradu objavio je da prof. Diki nagradu prima za znanstvena otkria objavljena u asopisima Science i Nature Cell Biology u kojima se opisuje kako stanice reagiraju na osteenje nasljednog materijala te kako se regulira ulazak receptora za faktore rasta u stanicu.

Prof. Diki donirao je dio nov ane nagrade za obrazovanje jednog studenta iz Bosne te za pomo udruzi Krila iz Zagreba koja se bavi terapijskim jahanjem.

Ovo je jos jedno prestižno priznanje hrvatskom znanstveniku koji je nedavno primio nagradu Ameri kog udruženja za istraživanje tumora za izvanredna postignua, nagradu istraziva a godine Europskog udruženja za istraživanje tumora te nagradu Binder za inovacije.

GlaxoSmithKline druga je po veli ini farmaceutska kompanija na svijetu. Zaklada GSK je neprofitabilna institucija koja dodjeljuje znanstvene nagrade iz podru ja biomedicine na temelju znanstvene izvrsnosti.

Dodatne informacije:

 

Press release: http://www.croatia.org/crown/oldphotos/GSK-Press-HR.doc

E-mail: Ivan.Dikic@biochem2.de

http://molsig.biochem2.de
http://www.glaxosmithkline.de/forschung/stiftungen.php