Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Sports  »  (H) HRVATSKE SVJETSKE IGRE - ZADAR 2006
(H) HRVATSKE SVJETSKE IGRE - ZADAR 2006
By Nenad N. Bach | Published  07/18/2005 | Sports | Unrated
(H) HRVATSKE SVJETSKE IGRE - ZADAR 2006

 

HRVATSKE SVJETSKE IGRE - ZADAR 2006

KONFERENCIJA ZA TISAK
TURISTIČKO NASELJE ZATON - 13.07.2005

1. Hrvatske svjetske igre projekt su Hrvatskog svjetskog kongresa (HSK), krovne iseljeničke udruge sa sjediÅ¡tem u Å vicarskoj i 30 predstavniÅ¡tva diljem svijeta. Hrvatski svjetski kongres osnovan je 1993 godine i uživa članstvo nevladine udruge pri UN-u sa konzultativnim statusom u ECOSOC-u.

2. U jesen 2002. godine rođena je ideja o održavanju Hrvatskih svjetskih igara pod radnim nazivom "Crolimpijada". Projekt prvi put predstavljen IzvrÅ¡nom odboru HSK-a na sastanku u Zagrebu u ožujku 2003 godine i proslijeđen na detaljnu izradu. Sljedeće godine u srpnju na sastanku Glavnog odbora HSK-a u Sarajevu donesena je konačna odluka o održavanju Hrvatskih svjetskih igara u Zadru 2006..

3. Prethodno konačnoj odluci članovi IzvrÅ¡nog odbora HSK-a posjetili su razne institucije u RH - Vladu RH, Grad Zadar, Županiju zadarsku, Hrvatsku maticu iseljenika, Nadbiskupiju zadarsku i Hrvatski olimpijski odbor - i dobili pozitivne signale u smislu potpore i pokroviteljstva.

4. Hrvatske svjetske igre prvo su globalno sportsko natjecanje u Hrvata. Domaća selekcija sportaÅ¡a natjecati će se protiv selekcija država hrvatske dijaspore i selekcije Hrvata iz Bosne i Hercegovine. Svi sudionici Igara moraju biti hrvatskih korijena i mogu jedino nastupiti za delegaciju zemlje u kojoj borave barem zadnje tri godine.

5. Ciljevi HSI-a: Približavanje domovinske i iseljene Hrvatske, promocija grada i županije domaćina, promocija hrvatskog turizma, približavanje hrvatskih sportskih talenata domovini.

6. Hrvatske svjetske igre biti će održane u Gradu Zadru i na području Zadarske županije. Igre će trajati od 15.07.2006 do 21.07.2006 i biti će svečano otvorene mimohodom delegacija u centru Zadra. Svi sudionici Igara biti će smjeÅ¡tenu u TN Zaton koje će biti sportsko selo za vrijeme Igara.

7. Discipline na Igrama: Atletika, badminton, boćanje, judo, karate, koÅ¡arka, koÅ¡arka-hakl, nogomet, nogomet na pijesku, mali nogomet, nogomet veterana, odbojka, odbojka na pijesku, plivanje, rukomet, stolni tenis, taekwondo, tenis

8. Dob sudionika: od 16 do 40 godina, za boćanje i maraton (atletika) nema starosnog ograničenja. Veteranski nogomet od 36 godina bez gornjeg ograničenja.

9. Pored sportaÅ¡a mogu se prijaviti i treneri, suci, predstavnici i volonteri za aktivne uloge na Igrama. Å esta kategorija je pasivna, ali možda za neke najatraktivnija - "prijatelji Igara". Predviđeno za osobe koji za vrijeme Igara žele biti sa ostalim u sportskom selu ali bez obaveza prema programu.

10. DosadaÅ¡nji tijek prijava: do danaÅ¡njeg dana stigle su oko 430 prijava iz 21zemlje. Prijave uglavnom iz manje organiziranih sredina i dobrim dijelom u pojedinačnim disciplinama. Očekivanja su bila takva da će ekipni sportovi iz organiziranih hrvatskih zajednica prednjačiti. Iako iznenađujuća - vrlo pozitivna situacija!

11. Novosti za drugi prijavni rok - pored Interneta prijave moguće također putem telefona ili faksa. Ured HSI-a u Zadru otvara 15.8.2005. Promjena nekih ograničenja u svezi starosne dob sudionika, ali najveća novost je kategorija "prijatelji Igara" koja omogućuje baÅ¡ svakome da bude sudionik Igara (sudjeluju u mimohodu). Nogomet veterana uvrÅ¡ten u službeni dio programa (od 36 godina).

12. Delegacije Hrvatske i BIH - Detaljne informacije u rujnu / listopadu 2005. Razmatramo mogućnost održavanja kvalifikacijskih turnira u suradnji sa sportskim savezima.

13. Cijena sudjelovanja - 285 EUR za sve aktivne kategorije / 450 EUR za prijatelje Igara, volonteri ako su smjeÅ¡teni u naselju također 285 EUR, ako u samostalnom aranžmanu besplatno. U cijeni uključeno je sudjelovanje na sportskom dijelu Igara, na otvaranju i zatvaranju Igara, smjeÅ¡taj u TN Zaton polu-pansion u bungalowu, jedan obrok na sportskim terenima, ulaz na sva natjecanja, ulaz na kompletni zabavni program, oprema prema potrebi (osim tenisica i oprema za borilačke sportove), transport unutar prijevoznog sistema Igara, koriÅ¡tenje IT centra i doživotno članstvo HSI-a.


Jure Strika

www.zadar2006.com
Kontakt Tel: 091 / 768 3316
 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.