Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Opinions  »  (H) POLITIKA, BUSINESS, SPORT I IZOLIRANA DIJASPORA
(H) POLITIKA, BUSINESS, SPORT I IZOLIRANA DIJASPORA
By Nenad N. Bach | Published  03/16/2003 | Opinions | Unrated
(H) POLITIKA, BUSINESS, SPORT I IZOLIRANA DIJASPORA

 

POLITIKA, BUSINESS, SPORT I IZOLIRANA DIJASPORA

Ovim clankom zelim zbuniti gospodina urednika pri odredivanju rubrike ovog clanka.

U danasnjoj "ponudi" tema na CROWNu su 3 iz businessa, 13 iz politike, 30- tak iz sporta. To bi znacilo da imamo najmanje problema s i oko gospodarstva, politika i politicari su na tragovima projekcija, koje su dali, pa je stanje drzave i u njoj sve bolje. Mozemo se onda amimirati sportom, mahati zastavama i slaviti na trgovima, uzvikivali Kostelicima, da bi sutra na tim istim trgovima uzvikivali zaposljavanju i vecim placama.

A tada se vidi stanje gospodarstva i umjesnost politicara da ponesto hrvatske imovine prodaju, ponesto posude od MMFa - bit cu pristojan, pa za uvjete necu pitati.

Zamislite da su nasi Kostelici austrijski Kostelichi, kako bi im mogla biti drugacija karijera. Herr Anton Kostelich bi odmah dobio uvjete da u nekom prekrasnom zimskom ambijentu postane sef tima skijaskih trenera u Europskom centru za skijanje, jer on jamacno zna prenositi skijaska znanja. Moglo bi se raditi u vise klasa, neke po kasi, dakle "de luxe", neke po znanju ucesnika. Mogli bi se tiskati udzbenici skijanja na vise jezika, mogli bi se organizirati sportski treninzi ljeti, na svjezem planinskom zraku....

Ali kod nas nista od svega toga, kada zanos prode ostaju sumorni problemi od jucer, danas. sutra.
Umjesto zaposljavanja, novaca za sve + PDV, pa bi crkve ministra Crkvenca zvonile do neba! Mora li tako biti? Hrvatska je sigurna zemlja, dijaspora navodno ima novac za investicije i osjeca se izolirana.

Prijedlog: formirati inesticijsku grupu kod vas zaintresiranih, razgovarati s gospodinom Antom, , vidjeti vidi li on u Hrvatsjoj pogodan teren, zakupiti ga, organizirati pocetak Europske skole skijanja, javno ponuditi partnerstvo s privatnim hrvatskim investitorima, naci potpore tvornica sportske opreme, ukljuciti promicbenu infrastrukturu Ministarstva turizma, spremno docekati zimu...Bude li u nas bez snijega odvesti grupu tamo gdje ga ima i tako minimalizirati rizik..

A ni sampioni nece vjecno ostati u vrhu, ali ipak dovoljno dugo da skola stekne ime "Kostelici", pa se i za njih kasnije nade posao pedagoga... Ja ne vidim zapreke za gornju ideju, pa ju ovim putem nudim.....

prof Dubravko HEINRICH 
duhein@net4u.hr
 

dipl. ing fizike,
bio profesor gimnazije, a sada sudski vjestak za cestovni promet

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  2. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. Violi Calvert: Nenad Bach in China to be interviewed by China Radio International
  5. Potres u Zagrebu - Earthquake in Zagreb, Croatia 28 listopad 2006 u 16:15 3.7 on a Richter
No popular articles found.