Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Culture And Arts  »  (E) Croatian Singer from NJ in Croatian Finale for Eurosong
(E) Croatian Singer from NJ in Croatian Finale for Eurosong
By Nenad N. Bach | Published  03/12/2003 | Culture And Arts | Unrated
(E) Croatian Singer from NJ in Croatian Finale for Eurosong

 

Gina Kuljanic from New Jersey in contestfor Eurosong 2003

GINA KULJANIC-PICINIC STARTED HER SINGER'S CAREER AT CROATIAN CHILDREN'S FESTIVAL IN NEW YORK - TODAY SHE IS IN THE FINALE TO BE VOTED AMONG POPULAR CROATIAN SINGERS IN CROATIA TO REPRESENT CROATIA AT EUROSONG 2003 - CROATIAN COMMUNITY IN ASTORIA 

Gina Kuljanic, mlada Hrvatica koja ce i ove godine nastupiti na Festivalu u New Yorku za dva tjedna, plasirala se u finale za izbor pjesme koja ce predstavljati Hrvatsku na Eurosongu ove godine. Ovo sam nasao na sluzbenoj web stranici Hrvatske Radio Televizije i evo sto pise o nasoj Gini:
"Gina Kuljanic zivi u New Jerseyu, a rodom je s otoka Suska. Prvo festivalsko iskustvo stekla je na Hrvatskom djecjem festivalu u New Yorku gdje je prije tri godine osvojila nagradu strucnog ocjenjivackog suda. Umjetnicki direktor tog festivala Andrej Basa pozvao ju je prosle godine na Melodije Istre i Kvarnera (MIK). S pjesmom "Sansego gradicu" koja je napravljena bas za nju zbog njezine povezanosti sa Suskom(Sansego), Gina je, iako debitantica, postigla zapazen uspjeh. Pjesma jos drzi visoko mjesto na top-ljestvicama radijskih postaja Istre i Kvarnera. Proslog ljeta snimljen je na Susku istoimeni video spot sa zenskom i muskom klapom "Kastav" koja je sudjelovala i na MIK-u u izvodjenju pjesme. Gina je zapazena po specificnoj boji glasa, kao i vibratu koji je cesce prisutan kod francuskih pjevaca, a mnogi njezin glas usporedjuju sa Celine Dion. Uz pjevanje uci flautu. Planira izdati prvi CD s novim skladbama i s vec do sada snimljenim materijalom. Na ovogodisnjoj "DORI" nastupa s pjesmom "Sanjam". Autor stihova je Drago Britvic, a glazbe Andrej Basa, koji je s Djordjem Novkovicem bio koautor "Don't Ever Cry" nase prve predstavnice na Eurosongu 1993."

I tako to vide nasi u Zagrebu, a mi u New Yorku mozemo im jedino poruciti da ovdje na Festivalu djece i mladih mogu otkriti jos mnogo talentiranih Gina i Marina. Svi smo ponosni i sretni s ovim uspjehom talentirane Gine Kuljanic. 

Josip Remenar - SutrA magazine - New York

P.S. Za informacije o festivalu budite slobodni kliknuti na www.cro-zone.com i tu cete sve saznati sto vas zanima.

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.