Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Culture And Arts  »  (H) Rijecki Most hrvatskih branitelja u New Yorku
(H) Rijecki Most hrvatskih branitelja u New Yorku
By Nenad N. Bach | Published  06/16/2003 | Culture And Arts | Unrated
(H) Rijecki Most hrvatskih branitelja u New Yorku

 

 

HrvatskaArhitektura Na Svjetskoj Izlozbi 

Riječki Most hrvatskih branitelja na izložbi u New Yorku
RIJEKA/NEW YORK – Hrvatski arhitekti Studija 3LHD – Saša Begović, Marko Dabrović, Tanja Grozdanić i Silvije Novak sudjeluju na velikoj svjetskoj izložbi pod nazivom »OPEN: New Designs for Public Space«, koja je otvorena u četvrtak u New Yorku u Van Alen Institute. Među 20-ak pozvanih autora svoje radove izložili su najpoznatiji svjetski arhitekti: Norman Foster (UK), Peter Eisenman (USA), Will Alsop (UK), Toyo Ito (JP), Studio Liebskind (D), Zaha Hadid (UK), Diller+Scofidio (USA).
    3LHD se predstavio projektom »Most hrvatskih branitelja u Rijeci«, za koji su primili najvažniju svjetsku nagradu za mlade nadolazeće arhitekte »AR+D award 2002«, a koju dodjeljuje ugledniji svjetski arhitektonski časopis »The Arthitectual Review«. Isti projekt nagrađen je i najvažnijom hrvatskom arhitektonskom nagradom »Viktor Kovačić« 2001. godine. Most je također dobio priznanja časopisa Piranesi (Piran, Slovenija), Bauwelt (Berlin, Njemačka) i nagradu najvažnijeg američkog časopisa za dizajn I. D. Magazine za 2003. godinu
    »OPEN: New Designs for Public Space« je izložba novijih projekata suvremenog javnog prostora (u izgradnji ili netom završenih), koji predstavljaju najinovativnije projekte javnih objekata, okoliša i urbanog dizajna iz gradova cijelog svijeta. Izloženi projekti otkrivaju nove pristupe i razmišljanja kako živimo u gradovima danas i u budućnosti obzirom na okoliš, promet, rekreaciju, kulturu, turizam i infrastrukturu. Na izložbi su pokazane fotografije, nacrti, dokumentarni filmovi, kompjutorske animacije i makete projekata, od kojih su neki specijalno pripremljeni za ovu izložbu.
    Na izložbi su, među ostalim, pokazani i Gradska vijećnica u Londonu, Nacionalna opera u Oslu, Institut suvremene umjetnosti u Bostonu, Muzej umjetnosti u Tokiju i spomenik ubijenim židovima u Berlinu, a bit će otvorena do 31. listopada.
    Više informacija može se pronaći na web stranicama Van Alen Instituta http://www.vanalen.org/exhibits/PublicSpace/PubSpaceMain.htm 

© Copyright 2002NOVI LIST d.d. Sva prava pridržana.
How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  2. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. Violi Calvert: Nenad Bach in China to be interviewed by China Radio International
  5. Potres u Zagrebu - Earthquake in Zagreb, Croatia 28 listopad 2006 u 16:15 3.7 on a Richter
No popular articles found.