Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Culture And Arts  »  (H) Rijecki Most hrvatskih branitelja u New Yorku
(H) Rijecki Most hrvatskih branitelja u New Yorku
By Nenad N. Bach | Published  06/16/2003 | Culture And Arts | Unrated
(H) Rijecki Most hrvatskih branitelja u New Yorku

 

 

HrvatskaArhitektura Na Svjetskoj Izlozbi 

Riječki Most hrvatskih branitelja na izložbi u New Yorku
RIJEKA/NEW YORK – Hrvatski arhitekti Studija 3LHD – Saša Begović, Marko Dabrović, Tanja Grozdanić i Silvije Novak sudjeluju na velikoj svjetskoj izložbi pod nazivom »OPEN: New Designs for Public Space«, koja je otvorena u četvrtak u New Yorku u Van Alen Institute. Među 20-ak pozvanih autora svoje radove izložili su najpoznatiji svjetski arhitekti: Norman Foster (UK), Peter Eisenman (USA), Will Alsop (UK), Toyo Ito (JP), Studio Liebskind (D), Zaha Hadid (UK), Diller+Scofidio (USA).
    3LHD se predstavio projektom »Most hrvatskih branitelja u Rijeci«, za koji su primili najvažniju svjetsku nagradu za mlade nadolazeće arhitekte »AR+D award 2002«, a koju dodjeljuje ugledniji svjetski arhitektonski časopis »The Arthitectual Review«. Isti projekt nagrađen je i najvažnijom hrvatskom arhitektonskom nagradom »Viktor Kovačić« 2001. godine. Most je također dobio priznanja časopisa Piranesi (Piran, Slovenija), Bauwelt (Berlin, Njemačka) i nagradu najvažnijeg američkog časopisa za dizajn I. D. Magazine za 2003. godinu
    »OPEN: New Designs for Public Space« je izložba novijih projekata suvremenog javnog prostora (u izgradnji ili netom završenih), koji predstavljaju najinovativnije projekte javnih objekata, okoliša i urbanog dizajna iz gradova cijelog svijeta. Izloženi projekti otkrivaju nove pristupe i razmišljanja kako živimo u gradovima danas i u budućnosti obzirom na okoliš, promet, rekreaciju, kulturu, turizam i infrastrukturu. Na izložbi su pokazane fotografije, nacrti, dokumentarni filmovi, kompjutorske animacije i makete projekata, od kojih su neki specijalno pripremljeni za ovu izložbu.
    Na izložbi su, među ostalim, pokazani i Gradska vijećnica u Londonu, Nacionalna opera u Oslu, Institut suvremene umjetnosti u Bostonu, Muzej umjetnosti u Tokiju i spomenik ubijenim židovima u Berlinu, a bit će otvorena do 31. listopada.
    Više informacija može se pronaći na web stranicama Van Alen Instituta http://www.vanalen.org/exhibits/PublicSpace/PubSpaceMain.htm 

© Copyright 2002NOVI LIST d.d. Sva prava pridržana.
How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.