CROWN - Croatian World Network - http://www.croatia.org/crown
Poziv Hrvatima u iseljeništvu koji su prikupljali donacije: Neka vaša pomoć trajno ostane zapisana
http://www.croatia.org/crown/articles/11276/1/Poziv-Hrvatima-u-iseljenitvu-koji-su-prikupljali-donacije-Neka-vaa-pomoae-trajno-ostane-zapisana.html
By Marko Puljić
Published on 01/2/2021
 

Nenad Bach, osnivač œCROWN-a (Croatian World Network) pokrenuo je akciju pomoću koje bi pomoć Hrvata iz iseljeništva stradalima u potresu, ali i inače pomoć Hrvata iz iseljeništva Domovini, trajno ostala zapisana, te pomoću koje bi svima bilo vidljivo koliko je tko i iz koje države uplatio. Bach smatra kako je hrvatsko iseljeništvo uvijek pomagalo i pomaže kad je najgore, bezuvjetno, od srca i velikodušno, a za uzvrat nikad nije tražilo ništa.

Hrvatsko iseljeništvo je uvijek pomagalo i pomaže kad je najgore, bezuvjetno, od srca i velikodušno


Ilustracija / Foto: Fenix


POZIV HRVATIMA U ISELJENIŠTVU KOJI SU PRIKUPLJALI DONACIJE: Neka vaša pomoć trajno ostane zapisana

Nenad Bach, osnivač €"CROWN"-a (Croatian World Network) pokrenuo je akciju pomoću koje bi pomoć Hrvata iz iseljeništva stradalima u potresu, ali i inače pomoć Hrvata iz iseljeništva Domovini, trajno ostala zapisana, te pomoću koje bi svima bilo vidljivo koliko je tko i iz koje države uplatio.

Bach smatra kako je hrvatsko iseljeništvo uvijek pomagalo i pomaže kad je najgore, bezuvjetno, od srca i velikodušno, a za uzvrat nikad nije tražilo ništa.

Njegovo priopćenje u kojem objašnjava kako se svatko tko je pomogao može prijaviti kako bi ušao u evidenciju Hrvata iz iseljeništva koji su pomogli, nevezano radi li se o hrvatskoj udruzi, klubu, hrvatskoj katoličkoj župi, misiji, zajednici, ili pojedincu, objavljujemo u cijelosti..

"€œVrijeme je da ovaj potres učinimo tektonskim pomakom i ostvarimo poveznicu Globalne Hrvatske s Domovinskom na pošten i transparentan način i da ostvarimo konačno sav politički kapital koji se nemilice dijelio i trošio, a nama u iseljeništvu balans -€“ uvijek nula ili ispod nule.

Hrvatsko iseljeništvo je uvijek pomagalo i pomaže kad je najgore, bezuvjetno, od srca i velikodušno. Za uzvrat nikad nismo tražili ništa, a tako ni dobili. Dapače, od 11 predstavnika iseljeništva zvanično se sve svelo na 0 predstavnika jer predstavnici BiH nisu dijaspora jer oni žive u svojoj državi i u redu je da imaju 3 predstavnika u Saboru, ali što je s ostatkom? Činjenice da smo mi najveća ekonomska kao i promocionalna grana, kroz izvoz, turizam i sport (nogometna reprezentacija) itd. sto se dade u detalje objasniti kad za to dođe vrijeme. Dakle, pustimo rat i sve što se dogodilo s našom podrškom, idemo u sadašnje vrijeme. Opet se skuplja novac i sve moguće materijalne pomoći plus utjecaj na vlade domicilnih država (samo Albanija daje četvrt milijuna eura) i ako ovaj put ne napravimo "€œbalance sheet"€ ne znam kad će biti druge prilike.

Stoga predlažem da se sad odmah počne s popisom svih materijalnih dobara i iznosa u eurima i dolarima i da se sve stavi u jedan dokument s popisom svih organizacija, sportskih klubova itd. Najvažnije su osovine Njemačka – SAD – Kanada – Australija, gdje je i najbrojnija populacija Hrvata. Sve druge zajednice kao Francuska, Italija, Irska, Švedska, Južna Amerika, svi ti sateliti ce se pridružiti gravitaciji prvo navedenih.

Ne želimo upravljati ničijim odlukama tko i kako i kamo želi pomoći, ali udruženo možemo odlučiti kome treba malo više ili manje i da se ne gube iste u korupciji ili administraciji, već da pomoć zaista dođe do onih kojima nasušno treba. Tim popisom bi konačno i povezali Globalnu Hrvatsku i iskomunicirali naše potrebe koje stoje neuslišane već 25 godina. Mali primjer su telefonski mobilni brojevi na bonove koje moramo obnavljati tj puniti bonovima svakih 6 mjeseci inače gubimo broj. Tako mala stvar koja davi tako puno ljudi, da ne govorimo o povlasticama pri povratku u domovinu kojih jednostavno više nema itd.

Šaljite nam na moju email adresu NenadBach@gmail.com i Boris Vilicevu email adresu BVilic@gmail.com, isto tako možete koristiti moj WhatsApp +1 914 557 6092 i Borisov +1 609 649 9722. Za sada, a nadam se da uskoro možemo nekog drugog za to zadužiti

Šaljite sve podatke s kontakt informacijama, email i mobilni i adresa. Do kraja siječnja ili u prvom kvartalu 2021. imat ćemo dokument s podatcima s kojima ćemo 1. Pomoći više ljudi jer nećemo duplicirati nepotrebno, već slati tamo gdje zaista treba 2. Smanjiti birokraciju i korupciju, nadam se na nulu. 3. Ujediniti nas u pravo zajedništvo kakvo smo imali za vrijeme rata.

Hrvatska je na putu da postane poželjna destinacija digitalnih nomada, pa zašto ne i nas koji je dubinski volimo, zašto ne za nas koji smo životno i radno zainteresirani za dobrobit domovine.


Nenad Bach (privatni arhiv)
Nenad Bach -€“ Osnivač CROWN Croatian World Network -€“ Croatia.org, New York, SAD

Inače, Nenad Bach već više od 30 godina živi i radi u New Yorku. Kao glazbenik, dijelio je pozornicu s najvećim svjetskim imenima: Bono Vox (U2), Luciano Pavarotti, Bruce Springsteen, Leonard Cohen i dr. Početkom 1990-ih aktivan je u prikupljanju humanitarne pomoći za Hrvatsku te spletom okolnosti postaje neslužbeni '€˜glasnogovornik'€™ i lobist Republike Hrvatske u SAD-u. U Bijeloj ga kući prima američki predsjednik Bill Clinton (sudjeluje i na inauguraciji Baracka Obame), druži se s britanskom princezom Lady Dianom, Paulom McCartneyem, Rodom Stewartom, Tonyem Bennettom, Johnom Malkovichem, Martinom Sheenom, Larryjem Kingom te ostalim poznatim facama iz kraljevskih i estradnih obitelji.

Fenix-magazin/MD

Izvor: https://fenix-magazin.de/389659/

Formatted for CROWN by Marko Puljić
Distributed by
www.Croatia.org This message is intended for Croatian Associations / Institutions and their Friends in Croatia and in the World. The opinions / articles expressed on this list do not reflect personal opinions of the moderator. If the reader of this message is not the intended recipient, please delete or destroy all copies of this communication and please, let us know! Or simply...enjoy and spread the word and good vibrations.