CROWN - Croatian World Network - http://www.croatia.org/crown
Carmen Verlichak objavila je knjigu El Genocidio de Bleiburg
http://www.croatia.org/crown/articles/11248/1/Carmen-Verlichak-objavila-je-knjigu-El-Genocidio-de-Bleiburg.html
By Nenad N. Bach and Darko Žubrinić
Published on 03/19/2020
 
Krivodol PRESS, nakladnička kuća u Buenos Airesu, objavila je knjigu autorice Carmen Vrljicak El Genocidio de BLeiburg. Ta nakladnička kuća smatrala je kako je potrebno da ne samo Hrvati izvan Republike Hrvatske, nego i općenito hispanofona publika sazna što se dogodilo Hrvatima krajem Drugoga svjetskog rata. Bio je to jedan od najvećih. Knjiga sadrži veći broj svjedočanstava preživjelih koje je Vrljičak intervjuirala u Argentini. U nju su uvrštena i istraživanja Nikolaja Tolstoya

Na 105 str. prikupljen je veći broj svjedočanstava preživjelih koji su intervjuirani u Argentini
Carmen Verlichak napisala je knjigu El Genocidio de Bleiburg

Krivodol PRESS, nakladnička kuća u Buenos Airesu, objavila je knjigu autorice Carmen Vrljicak EL GENOCIDIO DE BLEIBURG. Ta nakladnička kuća smatrala je kako je potrebno da ne samo Hrvati izvan Republike Hrvatske, nego i općenito hispanofona publika sazna što se dogodilo Hrvatima krajem Drugoga svjetskog rata. Bio je to jedan od najvećih pokolja hrvatskoga naroda u cijeloj njegovoj povijesti.

Knjiga sadrži veći broj svjedočanstava preživjelih koje je Vrljičak intervjuirala u Argentini. U nju su uvrštena i istraživanja Nikolaja Tolstoya, također i sva dosadašnja otkrića o masovnim grobnicama na teritoriju Slovenije i Hrvatske. Navedena su imena najodgovornijih za ta smaknuća.

Knjiga donosi i zemljopisno-povijesni okvir krvavoga svibnja 1945. i nekoliko geografskih karata i autentičnih fotografija. Ima 32 poglavlja na 105 stranica. Sadržava i poeziju Drage Štambuka o Bleiburgu.

Carmen Vrljičak je autorica 15 knjiga, od kojih je polovica s hrvatskim temama, a i jedan njezin roman bio je bestseler u Argentini. Članica je Argentinske akademije znanosti i umjetnosti. Živi pretežito u Zagrebu.

Knjigu je moguće naručiti na adresi krivodolpress@gmail.com .