CROWN - Croatian World Network - http://www.croatia.org/crown
Ivana Vidovic - Vesna Miletic Croatian pianist duo in Trento in Italy 2019
http://www.croatia.org/crown/articles/11171/1/Ivana-Vidovic---Vesna-Miletic-Croatian-pianist-duo-in-Trento-in-Italy-2019.html
By Nenad N. Bach and Darko Žubrinić
Published on 08/23/2019
 
U organizaciji festivala klasične glazbe Piano piu piano iz Trenta dubrovačke pijanistice Ivana Marija Vidović i Vesna Miletić održale su prošlog tjedna koncert za pamćenje. Održan u prekrasnom srednjovjekovnom gradu Cavalese podno impresivnih Dolomita, pobudio je odličan odaziv educirane, probrane i zainteresirane publike koja je sve pažljivo pratila te izmamila i dva dodatka. Na programu su bila zastupljena djela Mendelssohna, Schuberta, Debussyija, Faurea a nadasve ih je raznježio Andante iz 3. simfonije Luke Sorkočevića.

Concert organized in the town of Cavalese in La Domus Magnifica


Ivana Marija Vidović and Vesna Miletić in Italy


FESTIVAL U TRENTU
DUO VIDOVIĆ MILETIĆ USPJEŠAN U ITALIJI


U organizaciji festivala klasične glazbe Piano piu piano iz Trenta dubrovačke pijanistice Ivana Marija Vidović i Vesna Miletić održale su prošlog tjedna koncert za pamćenje. Održan u prekrasnom srednjovjekovnom gradu Cavalese podno impresivnih Dolomita, pobudio je odličan odaziv educirane, probrane i zainteresirane publike koja je sve pažljivo pratila te izmamila i dva dodatka. La Domus Magnifica - s pinakotekom muzeja kao dio prekrasnog zdanja iz 12.stoljeća obiluje bogatom povijesnom tradicijom prepunom štukatura, freski, impozantnih slika, namještaja i tapiserija. Dvorana za primanja koristi se za koncertne svrhe s odličnim Fazioli koncertnim glasovirom.

Na programu su bila zastupljena djela Mendelssohna, Schuberta, Debussyija, Faurea a nadasve ih je raznježio Andante iz 3. simfonije L. Sorkočevića u obradi naše sugrađanke Nene Ćorak koji je u ovom ambijentu odlično pristajao. Zapažena su bila i sola na glasoviru u djelima Liszta Ivane Marije Vidović kao i Chopina i Debussyija u izvedbi prof. Miletić. Kroz zanimljivo glazbeno večer provlačile su se i recitacije poezija Ivane Marije Vidović na talijanskom jeziku što je i dodatno obogatilo uspješni koncert ispraćen ovacijama. Uz uzvike bravo dubrovačke pijanistice počastili su komplimentima: "Zadivljeni smo Vašom vještinom i elegancijom. Dođite nam opet!"

Foto: E. Bruni i A. Forzin



La Domus Magnifica in Cavalese, Trento, Italy

Ivana Marija Vidović reading her poetry written in Italian language



Magic hands of the pianist duo Ivana Marija Vidović and Vesna Miletić