CROWN - Croatian World Network - http://www.croatia.org/crown
Umro je Dr. Slobodan Lang: smrt koja nas moralno obvezuje na gradnju mira i činjenje dobra
http://www.croatia.org/crown/articles/10811/1/Umro-je-Dr-Slobodan-Lang-smrt-koja-nas-moralno-obvezuje-na-gradnju-mira-i-einjenje-dobra.html
By Prof.Dr. Slaven Letica
Published on 02/23/2016
 
Umro je ... hrvatski domoljub i nacionalist, Židov i Hrvat, štovatelj i sljedbenik ideja i vjere Isusa Krista, hrabar čovjek u ratu, spasitelj brojnih ljudskih života, idejni začetnik humanitarnih konvoja "Libertas" (uz Branku Šeparović) i "Bijeli put" (s Hermanom Vukušićem), odan suprug i brižan i nježan otac i djed, sin velikog znanstvenika i plemenitog čovjeka dr. Rikarda Langa ... Ništa od onog što je bio Slobodan Lang nije nikada prešutio i zatajio i zato bi nas njegova smrt mogla potaknuti na gradnju mira i činjenje dobra. (Prof.dr. Slaven Letica)

Umro je moj dragi prijatelj, liječnik i sveučilišni kolega, znanstvenik i učitelj, mirotvorac i dobro-tvorac, Tuđmanov savjetnik


Dr Slaven Letica, Dr. Slobodan Lang and Nenad Bach

 
UMRO JE DR. SLOBODAN LANG: SMRT KOJA NAS MORALNO OBVEZUJE NA GRADNJU MIRA I ČINJENJE DOBRA

Umro je moj dragi prijatelj, liječnik i sveučilišni kolega, znanstvenik i učitelj, mirotvorac i dobro-tvorac, Tuđmanov savjetnik, čovjek od malog milijuna ideja, kolumnist i pisac, uvjereni titoist i još uvjereniji tuđmanovac, komunist i hadezeovac, jugoslavenski idealist i hrvatski domoljub i nacionalist, Židov i Hrvat, štovatelj i sljedbenik ideja i vjere Isusa Krista, hrabar čovjek u ratu, spasitelj brojnih ljudskih života, idejni začetnik humanitarnih konvoja "Libertas" (uz Branku Šeparović) i "Bijeli put" (s Hermanom Vukušićem), odan suprug i brižan i nježan otac i djed, sin velikog znanstvenika i plemenitog čovjeka dr. Rikarda Langa koji je bio Titov prevoditelj i tjelohranitelj u Bariju tijekom njegova susreta s Winstonom Churchillom, ali i čovjek koji je imao petlje ili "muda" da na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1971. od Brozova progona zaštiti svoje i moje kolege-znanstvenike koji i danas o tome sa zahvalnošću svjedoče.

Ništa od onog što je bio Slobodan Lang nije nikada prešutio i zatajio i zato bi nas njegova smrt mogla potaknuti na gradnju mira i činjenje dobra.

Dragi Slobać, počivaj u zasluženom miru Božjem.

Prof.dr. Slaven Letica



Two legends: fra Franjo Grebenar and dr. Slobodan Lang in Nova Bila, Bosnia and Herzegovina.


Fra Franjo Grebenar died in December 2010. Photos in June 2010 by D.Ž.

     
Bosnia and Herzegovina, as well as Croatia, is a multireligious country - with Christian, Muslim and Jewish populations being represented.
These are the chains that dr. Slobodan Lang is wearing around his neck, see on the above photos.
In the middle is the symbol of the Croatian Hospital in Nova Bila, designed by dr. Lang himself.
Photos by the courtesy of dr. Lang.


A result of Serbian siege of Sarajevo, capital of Bosnia and Herzegovina.
Photo by the courtesy of dr. Slobodan Lang.

Dr. Slobodan Lang and his concept of the Challenge of Goodness




Branko Čulo - Ante Lauc u emisiji Glagoljica u Osijeku dne 9. ožujka 2016.


Formated for CROWN by Darko Žubrinić
Distributed by www.Croatia.org . This message is intended for Croatian Associations/Institutions and their Friends in Croatia and in the World. The opinions/articles expressed on this list do not reflect personal opinions of the moderator. If the reader of this message is not the intended recipient, please delete or destroy all copies of this communication and please, let us know!