Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Culture And Arts  »  Ivan Pavletic's 476 A.D. Chapter One: The Last Light of Aries is available on Amazon.com
Ivan Pavletic's 476 A.D. Chapter One: The Last Light of Aries is available on Amazon.com
By Marko Puljić | Published  12/15/2015 | Culture And Arts | Unrated
476 A.D. Prvo poglavlje: Zadnje svjetlo ovna

O FILMU

Ime filma: 476 A.D. Prvo poglavlje: Zadnje svjetlo ovna
Režija - Ivan Pavletić
Uloge: James Russell, Spencer Kane, Ivan Pavletić i Igor Galo
Dražave proizvodnje: SAD, Hrvatska, Italija
Žanr: Povjesna drama

Trajanje: 76 minuta
Produkcija: Artisk, Inc.
Godina proizvodnje: 2013.
Jezik: Engleski, sa hrvatskim titlovima


Kratki sinopsis:

Nakon pobjede nad Atilom Bičem Božjim, 451 A.D. Rimski general Flavije Aecije, sa svojom politickom snagom postaje prijetnja senatu i rimskom caru Valentiniju III, koji ga daje pogubiti. Nakon toga, rimsko carstvo ulazi u posljednje dvije dekade propasti, sto dovodi i do samoga kraja carstva 476 A.D.


Flavije Aecije sa svojom ljubavnicom razgovara sa vojskom, nakon bitke u Chalonsu 451 A.D. (sa Heath Heine)

O AUTORUIvan Pavletić rođen je 21. ožujka 1974. u Karlovcu.

Režiser, slikar, producent i glumac koji je od najmlađih dana pokazivao izraziti talenat za likovno izrazavanje, koje ga je dovelo do škole primjenjenih umjetnosti za slikarstvo u Zagrebu, koju je zavrsio 1993.

Istraživački duh u likovnom izražavanju, doveo ga je i do filma, gdje je nastavio školovanje u tom smijeru.

Od 1996-1998. Studirao je filmsku umjetnost na Career Education Centru u Caoloradu, a glumu je studirao u školama John Robert Powers i John Casablancas.

Od 2008-2013. Nastavio je studij na filmskoj akademiji u Coloradu (Colorado Film School) i Regis Univerzitetu u Coloradu, gdje je završio studij režije i scenarija.

Uz režiranje, Ivan je također i glumio u raznim kartkometražnim i dugometražnim filmovima.

Makar se je počeo baviti filmom jos od mladih dana, profesionalnu filmsku karijeru započeo je na američkoj produkciji Titus (1999) 20th Century Fox i francusko-američkoj produkciji Le Femme Musketeer (2003) Hallmark Entertainment. Također radio ja na njemačkim televizijskim produkcijama poput Eine Prinzessin zum Verlieben (2005) i Eine Krone für Isabell (2006). Istovremeno, u Hrvatskoj, radeći iza kamere u Jadran filmu, također je glumio kao doktor u prvoj hrvatskoj telenoveli Villa Marija (2004-2005). Osim glume u mnogo kratkometrežnih filmova, napisao je i režirao nekoliko video spotova i kratkometražnih filmova, od kojih su neki završili na američkim festivalima, poput Tough Luck (2009) i The Cosmopolitan (2010). 2010. Kao scenarist, producent, režiser i glumac, započinje produkciju niskobudžetnog cjelovečernjeg filma "476 A.D. Prvo poglavlje: Zadnje svjetlo ovna". Koji je prvi dio sage 476 A.D. od dva poglavlja. Radi se o periodu samog pada zapadnog rimskog carstva između 451.- 476 A.D. Gdje se prikazuje prijelaz iz antike u srednji vijek.

Dok drugi dio pod nazivom "476 A.D. Drugo poglavlje: Svitanje ere riba", je u zadnjim stadijima post-produkcije i trebao bi izaci krajem 2014. Istovremeno opet kao scenarist, režiser i glumac, 2012. Ivan je režirao je svoj sljedeći cjelovečernji film "SANE in 1974" koji je imao premijeru 2013. a govori o američkim povratnicima iz Vijetnamskog rata, tokom donošenja ostavke američkog predsjednika RIcharda Nixona, nakon Watergate afere 1974. Ivan trenutno radi na projektu o životu Nikole Tesle, za koji je napisao scenarij.

Radi se o biografskom cjelovečernjem filmu o Nikoli Tesli, pod nazivom "Tesla: Iznad mašte", koji je trenutno u pre-produkciji.

Hrvatska premijera '476 A.D. Prvo poglavlje- Zadnje   svjetlo Ovna



Na setu snimanja 476 A.D.



Isjecak iz filma



24 SATA Express magazin o 476 A.D.





Moj Portal o Tesli - Iznad maste



Blic o Tesli- Iznad maste

Dokumentarni Film Aleksandar Bosanski

Damir iz Bihaća uspio je autostopom obići mnoge zemlje svijeta, među kojima su Maroko, Alžir, Mauritanija, Senegal, Turska, Indija...

U videu koji je na YouTube uploadavao američko-hrvatski pisac, reditelj i glumac Ivan Pavletić, Damir objašnjava kako mu je uspjelo da autostopom obiđe sve navedene zemlje.

Izvor: http://www.klix.ba/vijesti/bih/bosanac-autostopom-posjetio-senegal-mauritaniju-indiju/121112104

Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.