CROWN - Croatian World Network - http://www.croatia.org/crown
Ivana Marija Vidovic and the 9th Epidaurus Festival in Cavtat in Croatia 9-19 September 2015
http://www.croatia.org/crown/articles/10737/1/Ivana-Marija-Vidovic-and-the-9th-Epidaurus-Festival-in-Cavtat-in-Croatia-9-19-September-2015.html
By Nenad N. Bach and Darko Žubrinić
Published on 09/9/2015
 
U srijedu 9.9. otvorit će svoja vrata po deveti put, 9. Epidaurus festival. Uz zvuke sa Sicilije, zanimljivih prizvuka tradicionalnih instrumenata s otoka, a uz novitete koje su unijeli u siciljanski melos, s glavnim tumačima Mario Gulisano (glas, te instrumenti bodhrŕn, cajon, dumbek, tamburin, židovska harfa), Marco Carnemolla – fretless bas gitara i vokal, te Valerio Cairone – mala harmonika, gajda, vokal s koncertom Živahni Mediteran festival će započeti.  Glazbenicima će se pridružiti i autentičan ples uz tradicionalne plesače Antonija Litrica & Stefaniju Tanteri. Ravnateljica festivala je Ivana Marija Vidović, istaknuta hrvatska pijanistica i pjesnikinja.

9th Epidaurus Festival organized in beautiful town of Cavtat on Croatian coast


Beautiful town of Cavtat on Croatian coast, south of the City of Dubrovnik.Ivana Marija Vidović, distinguished Croatian pianist and poetess

Epidaurus Festival Program: [PDF1], [PDF2]

 
9. EPIDAURUS FESTIVAL  9. – 19.9. 2015. Cavtat – Hrvatska / Croatia

Program / Programme

Rujan / September

9. 9.

Srijeda / Wednesday

Ljetna pozornica Cavtat / Summer stage 20:30h

Mediterando uz Oi Dipnoi  / Mediterando with Oi Dipnoi

Valerio Cairone (harmonika/accordion, bagpipe and glas / vocals)

Marco Carnemolla (kontrabas / double bass and glas/ vocals)

Mario Gulisano (mandolina / tambourine, jew's harp, cajon, dumbek and voice)

11.9.

Petak / Friday

Dom kulture / Cultural centre, Cavtat

20h

MARUSJI

Izložba radova Luce Đuraš uz triptih cvijeća Marusje Brautović

20:30h

NJEŽNI PIJANIST / Pianist subtile

Glasovirski recital – piano recital

Sophia Vaillant, glasovir / pianist (Francuska / France)

12.9.

Subota /  Saturday

Crkva Gospe od snijega / Church of Our Lady of the Snow, Cavtat

20.30h

AVE MARIA - VEČER TINA PATTIERE / Evenings of TinoPattiera

Diana Hilje, mezzosoprano (Hrvatska / Croatia)

Margit Cetinić , orgulje / organ (Hrvatska / Croatia)

14.9.

Ponedjeljak / Monday

Crkva Gospe od snijega / Church of Our Lady of the Snow, Cavtat

20.30h

Mediteransko putovanje  / A Mediterranean voyage

Kvartet Cadenza (Hrvatska / Croatia)

Ivana Marija Vidović, glasovir / piano (Hrvatska / Croatia)

Fatos Qerimaj, klarinet / clarinette (Albania)

Lorenc Radovani, violins / violin (Albania)

16.9.

Srijeda / Wednesday

20.30h

MLADI TALENTI / Young talents

19.9.

Subota  / Saturday

BALETNA ČAROLIJA / A Ballet Magic

Hommage ẚ OLGA SOLOVJEVA

Baletni ansambl Umjetničke škole Luka Sorkočević

Ballet ansamble from Luka Sorkoćević Art schoool Dubrovnik

U slučaju lošeg vremena – alternativa je Dom kulture u Cavtatu.

Sve informacije pratite na / All info at: www.epidaurus-festival.hr  ~

Alternative to a bad weather will be Cultural centre.

www.epidaurusfestival.com

Srdačno zahvaljujemo našim sponzorima! / With cordial thanks to our sponsors!Karizmatični Oi Dipnoi otvara 9. Epidaurus
Epidaurus priča se nastavlja


U srijedu 9.9. otvorit će svoja vrata po deveti put, 9. Epidaurus festival. Uz zvuke sa Sicilije, zanimljivih prizvuka tradicionalnih instrumenata s otoka, a uz novitete koje su unijeli u siciljanski melos, s glavnim tumačima Mario Gulisano (glas, te instrumenti bodhrŕn, cajon, dumbek, tamburin, židovska harfa), Marco Carnemolla – fretless bas gitara i vokal, te Valerio Cairone – mala harmonika, gajda, vokal s koncertom Živahni Mediteran festival će započeti.  Glazbenicima će se pridružiti i autentičan ples uz tradicionalne plesače Antonija Litrica & Stefaniju Tanteri. Deveti Epidaurus festival prvi će put svoja vrata otvorit na Ljetnoj pozornici u Cavtatu, 9.9. srijeda s početkom u 20:30.

U petak, 11. rujna s početkom u 20h će se u Domu kulture u Cavtatu otvorit izložba stalne suradnice Epidaurus festivala, Luce Đuraš. Izložba je posvećena s mišlju i djelom na prijateljicu i neumornu sugrađanku, slikaricu Marusju Brautović koja je bila prijatelj i član festivala od samog osnutka 2007. godine. Netom poslije otvorene izložbe pod naslovom Marusji na isom mjestu u 20:30 održat će klavirski recital nazvan Nježni klavir priznata francuska pijanistica Sophia Vaillant.

12. rujna u 20:30 na Ime Marijino, baš kako "toka" u Cavtatu, u crkvi Gospe od snijega pod Bukovčevom oltarnom slikom gdje Gospa čuva Cavtat i sve svoje mještane, održat će recital naša ugledna mezzosopranistica, prvakinja HNK u Zagrebu, Diana Hilje uz pratnju na jedinstvenim, raritetnim orguljama prof. Margit Cetinić. Koncert nosi naslov Ave Maria.

14. rujna u 20:30 također u crkvi Gospe od snijega održat će se koncert Mediteransko putovanje u kojem će nastupit glazbenici iz Hrvatske i Albanije. Po prvi put na Epidaurus festivalu priznati kvartet Kadenca iz Zagreba kojemu će se kao solisti i suradnici pridružiti kolege pijanistica Ivana Marija Vidović, klarinetist i violinista iz Tirane Fatos Qerimaj i Lorenc Radovani.

16. rujna u 20:30 u Domu kulture u Cavtatu nastupit će ovogodišnji odabranici u programu kojeg Epidaurus festival vrijedno organizira od samog osnutka a pod nazivom Mladi talenti. Ovogodišnje perjanice su nagrađivane osamnaestogodišnjakinje Sarah Skopljak (BIH), te Fatjona Maliqi (Kosovo). Epidaurus festival voli iznenadit svoju publiku pa će tako ove godine na taraci vile Banac 19. rujna u 20:30 zatvoriti ovogodišnji festival, a otvorit zastor novom svom projektu Hommage a Olga Solovjeva sa svečanim koncertom posvećenim proznatoj ruskoj balerini, pedagoginji, te humanistici, zaljubljenici u Cavtat u kojem se skrasila sa sestrom Lidijom, te davne 1949. tamo pokrenula folklorni baletni odjel pod imenom Baltazar Bogišić. 1953. ustanovila je baletni studio pri Državnoj muzičkoj školi u Dubrovniku. To su temelji današnjeg uspješnog baletnog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića. Bespotrebno je isticati da se ovakve persone grate ne smije nikad zaboraviti. Dobro nam došli!

Epidaurus Festival, Croatia

Email: epidaurus.festival@gmail.com; info@epidaurusfestival.com;

www.epidaurusfestival.com

Marusja BrautovićMarusja Bratović i Ivana Marija VidovićIvana Marija Vidović with Valery Oistrakh (son of Igor Oistrakh and grandson of great violinist David Oistrakh)
in Cavtat during the Epidaurus Festival.

Formated for CROWN by Darko Žubrinić
Distributed by www.Croatia.org . This message is intended for Croatian Associations/Institutions and their Friends in Croatia and in the World. The opinions/articles expressed on this list do not reflect personal opinions of the moderator. If the reader of this message is not the intended recipient, please delete or destroy all copies of this communication and please, let us know!