Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Music  »  Humanitarian concert for Japan in Zagreb 4 April 2011 20 pm
 »  Home  »  Charity  »  Humanitarian concert for Japan in Zagreb 4 April 2011 20 pm
Humanitarian concert for Japan in Zagreb 4 April 2011 20 pm
By Prof.Dr. Darko Zubrinic | Published  04/1/2011 | Music , Charity | Unrated
Japanski maestro Kazushi Ôno, u jeku Domovinskoga rata, bio je čak šest godina dirigent Zagrebačke filharmonije




Maestro Kazushi Ôno conducted the Zagreb Philarmony from 1990 to 1996.
Photo by Petar Glebović, Pixell.

 
Potaknuti događajima u Japanu, duboko suosjećajući s narodom Japana i njihovom strašnom tragedijom, najavljujemo veliki humanitarni koncert Play & Pray for Japan koji će Zagrebačka filharmonija prirediti u ponedjeljak, 4. travnja u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu s početkom u 20 sati. Ovim koncertom Zagrebačka filharmonija se pridružuje nizu vodećih europskih orkestara u međunarodnoj umjetničkoj inicijativi Play & Pray for Japan za pomoć stradalom Japanu.

Zagrebačka filharmonija svakodnevno prati razvoj događaja u Japanu, a s ovom dalekom zemljom vežu je i posebne veze, jer je veliki japanski maestro Kazushi Ôno - u našim najtežim godinama, u jeku Domovinskoga rata - ispisao čak šest godina povijesti našega orkestra. Zagrebačka filharmonija dakako nije zaboravila ni veliku donaciju od čak milijun njemačkih maraka kojom je Japan u to isto vrijeme omogućio kupnju novih vrijednih instrumenata za orkestar.

Iako je maestro Ôno potvrdio da će ravnati ovim koncertom, zdravstveni razlozi nažalost su ga spriječili u planiranom dolasku u Zagreb. Njegovu je ulogu odmah preuzeo veliki prijatelj Zagrebačke filharmonije maestro Uroš Lajovic, koji će zajedno sa Zagrebačkim filharmoničarima u ponedjeljak 4. travnja izvesti 'Tragičnu uvertiru' Johannesa Brahmsa i 'Petu simfoniju' Ludwiga van Beethovena. U ime maestra Ônoa, publici u dvorani obratit će se njegova supruga Yuriko Ôno.

Stihovima pjesme 'Pobratimstvo lica u svemiru' Tina Ujevića i njihovom humanom porukom 'Ne boj se! Nisi sam!' u izvedbi dramskog umjetnika Gorana Matovića simbolično će biti poslana poruka prijateljstva, a zborskim pokličem 'U boj, u boj' iz 'Zrinjskog' Ivana pl. Zajca uz sudjelovanje Zbora Ivan Goran Kovačić i podrška narodu Japana da smogne snage i ne preda se strahotama koje su ga zatekle.

Ulaz na koncert bit će slobodan, a Zagrebačka filharmonija poziva sve ljude dobre volje da pruže svoju pomoć za Japan donacijom na poseban broj žiro računa Hrvatskoga crvenog križa 234000 - 1511555516 pozivom na 02. Dobrovoljni novčani prilozi moći će se predavati i na za to posebno organiziram mjestima na samom koncertu.

Suorganizator koncerta dugogodišnji je partner Zagrebačke filharmonije BCC Services. Vjerujemo da će se cjelokupna javnost i mediji pridružiti našoj želji da ovim koncertom pružimo ruku pomoći prijateljskom Japanu i pokažemo da glazba doista nema granica.



Kazushi Ôno conducting the Zagreb Philharmony in the Vatroslav Lisinski Concert Hall in Zagreb

Formated for CROWN by prof.dr. Darko Žubrinić
Distributed by www.Croatia.org . This message is intended for Croatian Associations/Institutions and their Friends in Croatia and in the World. The opinions/articles expressed on this list do not reflect personal opinions of the moderator. If the reader of this message is not the intended recipient, please delete or destroy all copies of this communication and please, let us know!

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach & Miro Gavran hosted by Branimir Bilic on Croatian TV 2010
No popular articles found.